Dövmeler sonsuza kadar taşımanız gereken görüntüler değildir. Dövmeyi vücudunuzdan yok etmek yeni tekniklerle artık daha kolaylaştı. Dövmeleri yok etmekte kullanılan cerrahi yöntemlerin yerini günümüzde lazerler aldı.
Dövmeler sonsuza kadar taşımanız gereken görüntüler değildir. Dövmeyi vücudunuzdan yok etmek yeni tekniklerle artık daha kolaylaştı. Dövmeleri yok etmekte kullanılan cerrahi yöntemlerin yerini günümüzde lazerler aldı.
Dövme silme işleminde Q-Switched Nd:YAG lazerler kullanılarak çok başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Q-Switched Nd:YAG lazerler dövme boyasını bağışıklık sisteminin yok edebileceği küçük parçalara ayırır ve bu şekilde dövmenin rengi yavaş yavaş açılır, yok olur.
Yaptırılan dövmelerin sildirilmek istenmesinin altında farklı nedenler yatmaktadır.
Bunlar arasında;
• Alerjik reaksiyonlar
• Dövmeyi yaptırma nedeni artık geçerliliğini yitirmesi
• İşe girmede dövmenin negatif etkisi
• Yeni farklı bir dövme yaptırmak istenmesi sayılabilir.
Profesyonel olarak yapılmış dövmeler daha derin tabakalarda aynı düzeyde yer alır. Bu da dövmenin silinmesini kolaylaştırır.
Amatör olarak yapılan dövmeler cilt altında boyayı eşit miktarda barındırmamış olabileceğinden; silinmesi daha fazla seansa ihtiyaç duyulabilir.
Farklı amaçlar için üretilmiş boyalarla yapılan dövmeler içerikleri ve renkleri dolayısıyla zor silinebilirler.
Üzerinden birkaç kez geçilmiş ve üst üste yapılmış dövmelerin giderilmesi daha uzun sürebilir.
Dövme çıkartma işlemi herkese uygulanmaz. Özellikle şekeri kontrol altında olmayan diyabet hastaları, aktif enfeksiyonu olanlar, otoimmün hastalığı olanlar, aktif siğili olanlar ve hamileler bu işlemi yaptırmamalıdır. Pigmentasyon (leke) oluşturma eğilimi olanlar doktor kontrolünde önlem alarak uygulama yaptırabilirler.
Dövme silme işleminin önemli faktörü uzman ve kullanılan cihaz olduğu kadar, dövmede kullanılan boyanın kalitesi de başarıyı etkilemektedir.
Dövme silme işleminden sonra enfeksiyon oluşmaması için uzmanınızın önerilerine kulak veriniz.
Dövme silme için kullanılan lazer ışını derinin epidermis tabakasını geçerek, dermis ve derialtı dokudaki dövme rengini veren bileşikler tarafından emilir ve bu maddelerin parçalanıp bağışıklık sistemi tarafından ortadan kaldırılması sağlanır.
Q-switched Nd:YAG lazer değişik renkler ve dalga boylarındaki lazer ışınlarıyla dövme silmede en geniş renk spektrumununda etkili olan teknolojilerdendir
Dövmenin rengi koyu ise daha kolay silinebilir iken, açık renklerde silinmesi daha da zorlaşır. Çoğu zaman dövmeler birden fazla renkte olurlar. Dövmelerdeki değişik renkleri deri altına demir, karbon, civa, kadmiyum, kobalt, krom ve titanyum bileşikleri verilerek oluşturulur. Siyah renkli dövmeler her türlü ışığı absorbe edebildiği için her tür dövme lazeriyle en kolay sonuç alınan dövmelerdir.
Silinecek dövmenin bulunduğu bölge, yüz gibi kanlanması iyi ve derisi ince olan bir bölgeyse tedaviden sonra iyileşme daha hızlı olur. Bu da daha yüksek enerji verilerek çalışmaya imkan tanırken, daha kolay ve daha kısa sürede sonuç alınabilir.
Seanslar sırasında çoğu zaman anesteziye gerek olmasa da hassas kişilere uygulama yapılırken lokal anestezi yapılması faydalı olabilir. Uygulama yapılan bölgede hafif bir şişme ve kızarıklık olabilir. Bir hafta içinde şişlik ve üzerinde kabuklanma ortadan kalkar.
Uygulama yaklaşık 4 – 8 seans yapılabilir. Her seans arası 4 – 6 hafta olmalıdır. Daha erken yapılan seanslar fayda sağlamaz. Uygulama sonrası değişik epitelizan kremler kullanılmalıdır. Seans aralarında herhangi bir riske karşı yine de güneş koruyucu kullanması tavsiye edilmektedir.
Dövmenizin kaç seansta ortadan kalkacağı ve nasıl bir işlem uygulanacağı işlem öncesinde yapılacak olan ücretsiz cilt analizi sonucunda bize yön verecektir. Dövme silme işlemi için müşteri hizmetlerini arayabilir, ücretsiz cilt analizi yaptırmak için randevu alabilirsiniz..
Dövme silme işleminde kişiye göre değişen kısmen ağrılı bir işlem olabileceğinden gerektiğinde uyuşturucu krem uygulanır.
Kaç Seans Gerekir ?
Dövme silme işlemi 4 – 6 hafta aralıklı uygulanmalıdır.
Seans sayısı genellikle 4 – 8 arasındadır.
Uygulama sonrası kabuklanma olacaktır. Bu kabuklanma yaklaşık yüzde 1 hafta, vücutta 10 – 15 gün sürmektedir.