İlk defa 1952 yılında uygulanan ve günümüzde sıklıkla tercih edilen medikal estetik uygulamalardan biri olan mezoterapi, cildin altına bazı ilaçların enjekte edilmesi prensibi ile yapılan bir işlemdir. Orta deri tabakasına vitamin, mineral, çeşitli enzimler ve aminoasit gönderilmesi şeklinde yapılan bu işlem 1987 yılında alternatif tıp olarak değerlendirilmemeye, geleneksel tıp yöntemlerinden biri olarak kabul edilmeye başlandı. Hangi bölgeye, hangi amaçla uygulanacağına göre hangi ilaçların mezoterapide kullanılacağı da değişir. Çünkü bu işlem onlarca farklı amaçla uygulanabilen bir teknik halini aldı. Uzun süre iğne ile enjeksiyon yapılması şeklinde uygulanan bu tedavi kanama, morarma gibi çeşitli yan etkilere de sahipti. Ancak günümüzde iğnesiz mezoterapi yani mezopeeling yöntemi geliştirildi.
Pek çok estetik amaçla uygulanabilen mezoterapi işlemi özellikle selülit tedavisinde sıklıkla tercih ediliyor.
İlaç kokteylleri cildin orta katmanına ulaşarak yağ hücrelerinin enerji olarak kullanılmasını sağlıyor.
Aynı zamanda bu ilaçlar kan dolaşımını da hızlandırıyor ve beraberinde lenf akımı uyarılıyor.
Tüm bu hareket cildin gençleşmesinde belirleyici olan kollajenlerin yapılmasını da arttırıyor.
Ciltte selülit görünümünün oluşmasına neden olan fibrotik bağ dokusu bantları çözülüyor ve bu sayede dokularda bir düzelme meydana geliyor. Selülit görünümü bu yöntemle azaltılmış oluyor.
Selülit tedavisinde kullanılan mezoterapide özel bazı ilaçlar tercih edilir.
Bu ilaçlar tedavi edilecek bölgenin üzerine özel bir tabaka içerisinde yerleştiriliyor ve her uygulama alanı için ilaçların orta deri tabakasına gönderilmesi yaklaşık olarak 6 dakika sürüyor.
İğnesiz mezoterapi ile selülit tedavisinde hiçbir şekilde enjeksiyon işlemi yapılmıyor.
Dolayısıyla ağrı, kanama, morarma ve sızı hissi oluşmuyor.
30 yaşın geride kalmasıyla birlikte ciltteki yağ oranında azalmalar meydana gelir.
Buna bağlı olarak ciltte kuruluk görülür ve bu da özellikle yüz bölgesinde ince çizgiler ve kırışıklıklar şeklinde kendini belli eder. Ciltte elastikiyet kaybı başlar ve bununla beraber kırışıklık görünümü de derinleşir.
Aynı zamanda ciltte sarkma etkisi de bu dönemde başlar. Çeşitli vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimler içeren iğnesiz mezoterapi işte bu noktada devreye girebilir.
Yüz gençleştirme amacıyla uygulanan mezoterapi ile ciltte meydana gelen hafif kırışıklık görünümü ortadan kaldırılır.
Gençleştirme etkisi için yapılan bu uygulama sadece yüze değil, aynı zamanda boyun ve ellere de uygulanabilir.
Hafif leke görünümünün ortadan kaldırılması için de bu işlem uygulanabilir. Mezoterapi ile yüz gençleştirme işleminde öncelikle kişinin analizi yapılır.
BU sayede cildinin ihtiyaçları belirlenir ve bu ihtiyaçları gidermeye yönelik olarak gerekli vitamin, mineral ve enzimler gibi ilaçlar belirlenir.
Estetik Kullanım Alanları
Sporla İlgili Kullanım Alanları
Sistemik Hastalık Kullanım Alanları
Cilt ile İlgili Kullanım Alanları
Kronik Ağrı ile İlgili Kullanım Alanları